МЦ Радост

0888400800

"Ела намерение, промени възприятието ни, донеси ни познание, да посрещнем непознатото зад хоризонта."

Карлос Кастанеда

Защо се замразяват яйцеклетки?

Мъжете могат да запазят своята фертилна способност през целия си живот, докато при жените времето за реализация на репродуктивните им способности е силно ограничено. Теоретично жените могат да забременеят и да родят дете до настъпване на менопауза, но на практика този период е много по-малък, защото яйчниковият резерв се изчерпва и качеството на яйцеклетките силно се влошава след навършване на 35 годишна възраст при жената. Този факт ограничава жените да родят собствено дете в рамките на приблизително 15 години, което, от друга страна, съвпада с времето за тяхното професионално развитие и кариера.

Прочети повече

Съществува ли превенция за запазване на качествени яйцеклетки при жените?

При жените съществува възможност за запазване на качествени яйцеклетки и това се осъществява чрез методите на криоконсервацията и съхранението им в течен азот до момента на използване, който от своя страна може да бъде отложен с години. Съвременните жени, за разлика от нашите майки и баби, градят кариера и забравят, че биологичният часовник тик-така и че те не стават по-млади с годините. С това естествено и яйчниковият им резерв се изчерпва.

Прочети повече

Кога се прави трансфер на замразен ембрион?

Ембриони се замразяват при наличие на определени медицински противопоказания за провеждане на свеж ембриотрансфер.

Прочети повече

Фактори, обуславящи инфертилитет при мъжа

Съществуват многобройни фактори, които могат да доведат до невъзможност или до сериозни трудности един мъж да стане биологичен баща. Факторите за инфертилитет при мъжа имат разнообразна етиология.

Прочети повече

Имунологични нарушения при жената и при мъжа

Стерилитетът, обусловен от имунологични фактори и механизми, е комплексен и сложен медицински проблем. Имунологичното безплодие /инфертилитетът, обусловен от имунологични фактори/ представлява нарушение на репродуктивната функция, дължащо се унищожаването на сперматозоидите от образуваните антиспермални антитела в репродуктивната система на мъжа или жената. Неговата честота е около 10-15% при семейните двойки със стерилитет.

Прочети повече

Генетични нарушения при мъжа

В етиологията на мъжкия инфертилитет е установена и немаловажната роля на генетичните нарушения. Мутациите и полиморфизмите на гените, регулиращи сперматогенезата, са в основата на идиопатичните форми на този процес. Поради тази причина генетичното консултиране е препоръчително за семейните двойки с мъжки фактор, при които клиничните и генетичните изследвания доказват генетични дефекти.

Прочети повече

Урологични нарушения при мъжа

Мъжкият инфертилитет в нашето съвремие е сериозен проблем и често е свързан със заболявания на репродуктивната система. Прогресивното развитие на андрологията позволи детайлно да се проучат физиологията на мъжките полови органи и работатата на определени вътрешни органи, участващи в репродуктивните механизми при мъжете. Различават се секреторен и обструктивен мъжки стерилитет. При секреторната форма на мъжки стерилитет е нарушен процесът на образуване на сперматозоиди в семенните каналчета.

Прочети повече

Ендокринни нарушения при мъжа

Ендокринният стерилитет при мъжа се среща сравнително рядко. Съпроводен е с отклонения в окосмяването, растежа, структурата на тялото и разпределението на подкожната мастна тъкан.

Прочети повече

Нарушения при еякулация

Патологичните нарушения в процеса на еякулация са пряко свързани с мъжкия инфертилитет. Те включват хетерогенна група заболявания, в които тясно се преплитат органични и психологични причини.

Прочети повече

Инфекции на урогениталния тракт

Инфекциите на урогениталния тракт при мъжете се отнасят към потенциално излечимите заболявания при мъжки инфертилитет. Към тази група заболявания се отнасят: уретрит, простатит, везикулит, орхит и епидидимит.

Прочети повече

Варикоцеле

Друга широко разпространена патология, предизвикваща мъжки инфертилитет, е варикоцеле. Варикоцеле е състояние, при което определени вени се разширяват и задържат по-голямо количество кръв около тестисите.

Прочети повече

Паротит /заушка/

Приблизително при 15-25% от мъжете в репродуктивна възраст, преболедували от паротит (заушка), впоследствие се развива орхит (възпаление на тестисите). В детска възраст това заболяване рядко предизвиква усложнения.

Прочети повече
      Страници:
    1. 1
    2. 2
    3. 3